Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας: Κινητοποίηση για τις Eξελίξεις σε Γεωργία - Ρωσία



Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση, σχετικά με τον διενεργούμενο πόλεμο στην περιοχή του Καυκάσου, με την οποία προτείνει την ανάληψη ανθρωπιστικής δράσης και άλλων πρωτοβουλιών υπέρ της ειρήνης. Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε το σύνολο της ανακοίνωσης.

Οι πολεμικές συγκρούσεις στον Καύκασο και οι εχθροπραξίες Γεωργίας- Ρωσίας δημιουργούν κλίμα έντονης ανησυχίας για την παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη. Η διαφαινόμενη παύση των εχθροπραξιών δε συνιστά ούτε οριστική επίλυση του προβλήματος, ούτε πρέπει να στρέψει την προσοχή μας μακριά από αυτήν την τόσο ευαίσθητη περιοχή αλλά και τις ανθρωπιστικές προεκτάσεις που η κρίση έχει.

Ως Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας θεωρούμε ότι η τελευταία πολεμική σύρραξη μας αφορά όλους τόσο ως νέους πολίτες αυτού του κόσμου αλλά και ως Έλληνες και Ευρωπαίους. Δεν μπορούμε ούτε να κλείσουμε τα μάτια στο δράμα των θυμάτων και των προσφύγων, ούτε και να αντιμετωπίσουμε την κρίση αυτή χωρίς να εμπλακούμε άμεσα και όσο είναι δυνατόν στην προσπάθεια μόνιμης ειρήνης, μέσα από την κοινή δράση των νέων και των λαών της περιοχής.

Σε αυτό το πλαίσιο σας προτείνουμε:

α) την ανάληψη από όλους μας δράσης για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

β) την αποστολή της βοήθειας με αντιπροσωπεία νέων και άλλων φορέων της κοινωνίας των πολιτών στην περιοχή

γ) την διενέργεια συνάντησης νέων και οργανώσεων νέων της περιοχής με θέμα την ενδυνάμωση των προσπαθειών για μόνιμη ειρήνη και ασφάλεια, με τη στήριξη και συμμετοχή του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, των οργανώσεων νέων και της κοινωνίας των πολιτών της Ελλάδας.

Περιμένουμε άμεσα τις σκέψεις σας και τις προτάσεις σας, προκειμένου να οργανώσουμε από κοινού το συντομότερο δυνατό τις κινήσεις μας.


Πηγή: Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

na sas episimano oti exei proigithei i protovoulia tou grammatea tis neolaias pasok me to idio periexomeno apo tis 13/8. I sxetiki anakoinvsi vriskete stin istoselida tou pasok sto link: http://www.pasok.gr/portal/gr/3/65344/7/7/1/showdoc.html

Ντόρα Γιαννάκη-Dora Giannaki είπε...

Αγαπητοί φίλοι,

Κατ' αρχάς ευχαριστώ θερμά για το σχόλιο σας, το εκτιμώ ιδιαιτέρως.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, υπάρχει αναφορά και στη δική σας ανακοίνωση, στην στήλη 'Αποδελτίωση Τύπου' του blog Youthtopia.