Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

΄Εκθεση Ζωγραφικής: “12 Νέοι Καλλιτέχνες”


Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η εφημερίδα «ΑΥΓΗ», παρουσιάζουν από 25 Ιανουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου 2008 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: «12 Νέοι Καλλιτέχνες».

Η ιδιαιτερότητα αυτής της έκθεσης συνίσταται στο ότι όλοι οι δημιουργοί έχουν προβληθεί, τον χρόνο που μας πέρασε, μέσα από τις σελίδες των "αναγνώσεων", του ένθετου για το βιβλίο της Κυριακάτικης Αυγής. Tο εγχείρημα αποκαλείται "ο ζωγράφος του μήνα" και λαμβάνει χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά. Επί ένα μήνα ανάμεσα στις κριτικές των βιβλίων παρουσιάζονται εικόνες από τα έργα ενός νέου εικαστικού καλλιτέχνη που έχει φοιτήσει στα εργαστήρια δασκάλων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, όπως αυτά των Γιάννη Βαλαβανίδη, Λεώνης Βιδάλη, Χρόνη Μπότσογλου, Μάριου Σπηλιόπουλου, Ρένας Παπασπύρου και Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Η επιλογή έγινε με βάση το νεαρό της ηλικίας και της εμφάνισης του εκάστοτε δημιουργού στο προσκήνιο της τέχνης, αλλά και με βάση το "καινούργιο" που προτείνει μέσα από τις μορφοπλαστικές του αναζητήσεις. Την ευθύνη της επιλογής αλλά και της επιμέλειας της έκθεσης φέρει η ιστορικός τέχνης Λήδα Καζαντζάκη.

Oι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι εξής: Τερέζα Ανταράκη, Πατρίτσια- Ευγενία Δεληγιάννη, Γιάννης Διαμάντης, Γιάννης Καβαλάρης, Βάνα Ντατσούλη, Βασίλης Πέρρος, Κώστας Πλέσσας, Νίκος Σεπεντζόγλου, Δήμητρα Τζίβελου, Λωρέττα Τσαβάκη, Ιωάννα Φραγκούλη, Κατερίνα Χαδουλού.


Τόπος: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων "Μελίνα"
Διεύθυνση: Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης - Θησείο
Διάρκεια Έκθεσης: 25/01/2008 - 20/02/2008
Ώρες λειτουργίας: 9:00 - 13:00 & 17:00 - 21:00 (εκτός Κυριακής απογεύματος & Δευτέρας)
Επικοινωνία: 210 3452150


Πηγή: Ιστοσελίδα Δήμου Αθηναίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: