Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008

1η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου



Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) διοργανώνει την 1η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2008 στις εγκαταστάσεις της ΗELEXPO, στο Μαρούσι.

Σε ένα χώρο 3.300 τ.μ. που θα διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσει τη μεγάλη γιορτή του παιδικού και εφηβικού βιβλίου οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν:

- Έκθεση βιβλίου με όλη τη βιβλιοπαραγωγή των τελευταίων ετών.

- Περισσότερες από 50 εκδηλώσεις: παιδικές παραστάσεις, συναντήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εργαστήρια, εκθέσεις, με κεντρικό θέμα τη σχέση του βιβλίου με τις άλλες τέχνες (μουσική, κινηματογράφος, θέατρο, μουσική, ζωγραφική, χορός).

- Ειδικό περίπτερο όπου θα εκτίθενται παλιά αγαπημένα παιγνίδια από τις δεκαετίες '30, '40 και '50 και σπάνιες εκδόσεις της ίδιας περιόδου από την συλλογή του Ελληνικού Λογοτεχνικού & Ιστορικού Αρχείου (Ε.Λ.Ι.Α.).

- Το περίπτερο της τιμώμενης χώρας, Ολλανδίας, με εξαιρετικές εκδόσεις.

- Και την πολυταξιδευμένη έκθεση «Dutch Treats» που περιλαμβάνει 84 έργα 13 σύγχρονων Ολλανδών εικονογράφων. Αφού απέσπασε εξαιρετικές κριτικές στη Νέα Υόρκη, τη Μασαχουσέτη και στην Ευρώπη η έκθεση θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα στο πλαίσιο της 1ης Έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου (σε διοργάνωση του Foundation for the Production and Translation of Dutch Literature).

Αναλυτικές πληροφορίες για την έκθεση θα βρείτε στην ιστοσελίδα της έκθεσης: www.childrensbookfair.gr'

Πηγή: Ιστοσελίδα ΕΚΕΒΙ, http://www.ekebi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: