Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Γαλλία: European Citizenship




Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς

Η Εθνική Υπηρεσία του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Νεολαία σε Δράση» ανακοινώνει ότι από 12 Απριλίου έως 18 Απριλίου 2010 θα πραγματοποιηθεί στην Γαλλία εκπαιδευτικό σεμινάριο υπό τον τίτλο «European Citizenship». Το σεμινάριο αυτό διοργανώνεται από την αντίστοιχη Εθνική Υπηρεσία της Γαλλίας και τον Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Οργανισμό SALTO.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να αναπτύξει και να βελτιώσει τις δεξιότητες αυτών που ασχολούνται με τους νέους αναφορικά με την κατάρτιση για την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη. Παράλληλα, στοχεύει να εξηγήσει με ποιον τρόπο η μη τυπική μάθηση συμβάλλει στην ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο το Πρόγραμμα «Νεολαία σε Δράση» δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί η ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη.

Στο εν λόγω σεμινάριο καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων και μέλη οργανώσεων νεολαίας, που ασχολούνται άμεσα με τους νέους και διαθέτουν σχετική εμπειρία στην υλοποίηση προγραμμάτων για νέους.

Το κόστος συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο ανέρχεται στα 50 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα. Τα έξοδα διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν από την Εθνική Υπηρεσία της Γαλλίας, ενώ τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν από την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία.

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα Αγγλικά.

Παρακαλούνται, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο αυτό, να υποβάλουν την αίτησή τους στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.salto-youth.net/find-a-training/1512.html, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010.

Η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία θα στηρίξει τη συμμετοχή υποψηφίων οι οποίοι έχουν παράλληλα γνωστοποιήσει τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: seminaria@neagenia.gr


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ακόλουθη σύνδεση: http://www.neagenia.gr/appdata/documents/νέα-ανακοινώσεις/σεμινάρια/odigies_ypovolis_aitisis_european_citizenship.doc ή/και να επικοινωνήσετε στο τηλ: 210 2599360, με την κα Ζαμπία Βερναδάκη. Ηλεκτρονική Διεύθυνση: z.vernadaki@neagenia.gr.


Πηγή: Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: