Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2012»: Το Ηράκλειο Υποψήφια Πόλη




Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας (European Youth Forum) το οποίο εκπροσωπεί περίπου 10 εκατομμύρια νέους σε όλη την Ευρώπη, απευθύνει πρόσκληση υποβολής προτάσεων σε όλους τους δήμους των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2012.

Ο θεσμός ξεκίνησε το 2008 με κύριο στόχο την ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και των ευρωπαϊκών οργανισμών. Η πρώτη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας ήταν το Ρόττερνταμ (2009) ενώ φέτος τον θεσμό φιλοξενεί το Τορίνο (2010) και του χρόνου η Αντβέρπ (2011).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας λήγει την 25η Ιανουαρίου 2010. Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Magdalena Kurz (magdalena.kurz@youthforum.org), μέλος της Γραμματείας του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας. Οι αιτήσεις θα πρέπει να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση eyc2012applications@youthforum.org.


Από ελληνικής πλευράς, υποψηφιότητα έχει υποβάλει ήδη η πόλη του Ηρακλείου. Εάν θέλετε να υποστηρίξετε την προσπάθεια αυτή, μπορείτε να επισκεφθείτε την ακόλουθη σύνδεση στο facebook: http://www.facebook.com/group.php?gid=266680217358&ref=ts

Πηγές: European Youth Forum, European Youth Portal, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, youthnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: