Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Ανακοινώσεις του Ο.Η.Ε. για το Διεθνές Έτος Νεολαίας




Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο τον εορτασμό του Διεθνούς Έτους Νεολαίας, το οποίο θα ξεκινήσει στις 12 Αυγούστου 2010.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ο.Η.Ε. καλεί τις κυβερνήσεις και τις κοινωνίες πολιτών σε όλο τον κόσμο να υποστηρίξουν δραστηριότητες για νέους, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, που να αναδεικνύουν το Διεθνές Έτος.

Το θέμα του Διεθνούς Έτους Νεολαίας είναι "Διάλογος και Αμοιβαία Κατανόηση" και έχει ως στόχο την ενθάρρυνση του διαλόγου και της κατανόησης μεταξύ των γενεών, καθώς και την προώθηση των ιδανικών της ειρήνης, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επίσης, ο Ο.Η.Ε. μέσω του Διεθνούς Έτους Νεολαίας αποσκοπεί στο να προβάλλει τους Αναπτυξιακούς του Στόχους για την Χιλιετία (Millennium Development Goals) καταπολεμώντας κοινωνικές ασθένειες, όπως η φτώχεια, η πείνα, η βρεφική και μητρική θνησιμότητα, η έλλειψη πρόσβασης στην εκπαίδευση και στις υπηρεσίες υγείας, κτλ.

Κατά την διάρκεια του Διεθνούς Έτους Νεολαίας θα διοργανωθεί σειρά εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων της 5ης Διεθνούς Συνδιάσκεψης Νεολαίας στην Κωνσταντινούπολη (βλ. http://doragiannaki.blogspot.com/2010/01/5-31-13-2010.html) και το Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Νεολαία στο Μεξικό (24-27 Αυγούστου 2010).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ακόλουθη σύνδεση: http://www.un.org/youth


Πηγή: United Nations

Δεν υπάρχουν σχόλια: