Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Παρουσίαση Παιδικού Βιβλίου από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα



Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στην εκδήλωση για την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου "Μια παρέα με…. καρδιά", που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.30 στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (Γιαλού, Σπάτα). Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την συγγραφέα κυρία Λήδα Βαρβαρούση και με την αρωγή του Χαμόγελου του Παιδιού, του Φάρου Τυφλών και των Παιδικών Χωριών SOS.

Το βιβλίο "Μια παρέα με…. καρδιά" είναι ένα παιδικό εικονογραφημένο παραμύθι που έχει σαν σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων, σεβασμού της διαφορετικότητας και προώθησης ίσων ευκαιριών για όλους, ώστε να εξοικειωθούν με τις αξίες του πολύ-πολιτισμικού περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το περιεχόμενο του βιβλίου αναφέρεται στο ταξίδι του μικρού Πέτρου στην Ευρώπη με στόχο να σώσει την κόκκινη φυλακισμένη καρδιά και με συμμάχους όλα τα ζωάκια της Ευρώπης που ξεπετάγονται από τις σελίδες διαφόρων παραμυθιών. Είναι μια μαγική περιπέτεια που μεταφέρει βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ιδέας: ειρηνική συνύπαρξη, συνεργασία, και συναδελφικότητα για την επίτευξη του κοινού σκοπού.

Το ταξίδι δεν είναι πάντα εύκολο: εμπόδια, αναποδιές και αινίγματα ταλαιπωρούν τους μικρούς πρωταγωνιστές μας χωρίς ωστόσο να λείπουν οι διασκεδαστικές στιγμές. Όλοι όμως με την ιδιαιτερότητά τους, με θάρρος και αποφασιστικότητα, συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν τις αναποδιές, ζώντας μοναδικές εμπειρίες. Με ένα ποδήλατο από ανακυκλωμένα υλικά, διασχίζουν ποτάμια, δάση, θάλασσες, ενώ συναντάνε βασίλισσες, δράκους και καρχαρίες μέχρι να καταφέρουν να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους. Η συναρπαστική αυτή ιστορία συμπληρώνεται από πλούσια, ζωηρή, εικονογράφηση.

Την παρουσίαση του παραμυθιού αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού, το Φάρο Τυφλών και τα Παιδικά Χωριά SOS.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει, αρχικά, ξενάγηση στο Αττικό Πάρκο, στη συνέχεια γνωριμία με τη συγγραφέα του βιβλίου κυρία Λήδα Βαρβαρούση, η οποία θα τους αφηγηθεί το παραμύθι "Μια παρέα με…. καρδιά". Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι, με τη συμμετοχή των παιδιών και με αφορμή το βιβλίο, ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με προσφορά δώρων προς τα παιδιά των τριών ανωτέρω φορέων από τα μέλη του νεανικού μουσικού συγκροτήματος "Τα Κόκκινα Χαλιά".

Σημειώνεται ότι το παραμύθι θα διανέμεται δωρεάν από τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης σε όλη την Ελλάδα ενώ έχει μεταγραφεί και σε σύστημα Μπράιγ.



Πηγή: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

5 σχόλια:

Traveller είπε...

Hey there,

please take a sec and sign my petition, which is linked at my blog, asking the government of Canada to include animal rights in the constitution, and ask others to sign too:)

Cheers!

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείς, αλλά events όπως το συγκεκριμένο, σε χώρους όπως το Αττικό Πάρκο πρέπει να δυφημίζονται, όχι να διαφημίζονται.

Ντόρα Γιαννάκη-Dora Giannaki είπε...

Αγαπητέ/ή V3G4N, σεβαστό το σχόλιό σου. Όπως, ίσως, παρατήρησες δεν έκανα κάποια αξιολογική κρίση για το συγκεκριμένο event...

Ανώνυμος είπε...

Από τη στιγμή που το αναφέρεις, νομίζω πως θα έπρεπε κάνεις. Διαφορετικά αυτή η "μη αξιολογική κρίση" είναι πολύ εύκολα παρεξηγήσιμη.

Ντόρα Γιαννάκη-Dora Giannaki είπε...

Το μπλογκ αυτό έχει κυρίως ειδησεογραφικό χαρακτήρα και όχι κριτικό, γι' αυτό και δεν σχολιάζω την κάθε είδηση που αναρτώ.

Σε κάθε περίπτωση, θα χαιρόμουν αν μου έστελνες τις παρατηρήσεις σου στο e-mail μου. Ελπίζω να μου πεις και το πραγματικό σου όνομα.