Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Μετάφρασης για Μαθητές: "Juvenes Translatores"



Στις 24 Νοεμβρίου 2009, μαθητές 690 σχολείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που γεννήθηκαν το 1992 θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη μετάφραση, συμμετέχοντας σε διαγωνισμό που διοργανώνει η μεταφραστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται με σκοπό την προαγωγή των ξένων γλωσσών στην Ευρώπη και ιδιαίτερα της μεταφραστικής ικανότητας.

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα λύκεια της Ευρώπης υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής έως τις 20 Οκτωβρίου το αργότερο.

Αμέσως μετά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χρησιμοποιήσει τη μέθοδο της κλήρωσης για να καθορίσει ποια σχολεία θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό καθώς η δυνατότητα συμμετοχής είναι περιορισμένη.

Έως τις 15 Νοεμβρίου, τα επιλεγέντα σχολεία πρέπει να υποβάλουν τα ονόματα πέντε μαθητών το πολύ, καθώς και τα ζεύγη γλωσσών που αυτοί θα επιλέξουν για τον διαγωνισμό. Να σημειωθεί ότι οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτε ζεύγος γλωσσών από τις 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μεταφράσεις θα αξιολογηθούν από επαγγελματίες μεταφραστές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι νικητές θα προσκληθούν το 2010 στην τελετή απονομής των βραβείων στις Βρυξέλλες παρουσία του ευρωπαίου Επιτρόπου για την πολυγλωσσία. Κατά την επίσκεψή τους στις Βρυξέλλες οι νικητές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και να συναντήσουν μεταφραστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον εν λόγω διαγωνισμό, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ακόλουθη σύνδεση: http://ec.europa.eu/translation/contest/registration/registration_form.cfm

Περισσότερες σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στην παρακάτω σύνδεση: http://ec.europa.eu/dgs/translation/programmes/jt/how/how_el.htm

Για απευθείας επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: DGT-TRANSLATORES@ec.europa.eu

Πηγή: European Commission

Δεν υπάρχουν σχόλια: