Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Νέα Έκδοση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δικαιώματα των Παιδιών: International Justice for Children



Τα δικαιώματα των παιδιών απέκτησαν μεγαλύτερη δημοσιότητα με την επικύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, οι διάφοροι μηχανισμοί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων, η Παναμερικανική Επιτροπή και το Παναμερικανικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών. Σε αυτό το πλαίσιο, άρχισε να γίνεται αντιληπτό ότι σε πολλές χώρες του κόσμου τα δικαιώματα των παιδιών παραβιάζονται κατάφωρα σε πολλά επίπεδα (παρατηρούνται πλήθος παραβιάσεων των πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων των παιδιών).

Η νέα αυτή έκδοση του Συμβουλίου της Ευρώπης εξετάζει αφενός τις αρχές για μια «φιλική» δικαιοσύνη προς τα παιδιά σε διεθνές επίπεδο και αφετέρου τους μηχανισμούς εποπτείας των εθνικών συστημάτων δικαιοσύνης (σε ότι αφορά τον τομέα της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών).


Τίτλος: International Justice for Children
ISBN : 978-92-871-6534-3
Αριθμός Σελίδων: 154
Τιμή: 25 €/ 50 $


Μπορείτε να παραγγείλετε ηλεκτρονικά την εν λόγω έκδοση από την ακόλουθη σύνδεση: http://book.coe.int/sysmodules/RBS_page/admin/redirect.php?id=3


Πηγή: Council of Europe

Δεν υπάρχουν σχόλια: