Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Παιδιά συμμετέχουν σε reality show στη Μεγάλη Βρετανία!



Η γενική ‘κακομεταχείριση’ των παιδιών και των νέων στη Μεγάλη Βρετανία συνεχίζεται με νέους τρόπους. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η προβολή, από τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενός νέου reality show με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 8 έως 11 ετών, από το κανάλι Channel 4. Πιο συγκεκριμένα, είκοσι παιδιά (δέκα κορίτσια και ισάριθμα αγόρια) καλούνται να διαμείνουν για είκοσι ημέρες σε δύο αγροτόσπιτα, όπου θα πρέπει αφενός να διαχειριστούν τις μεταξύ τους σχέσεις χωρίς την εποπτεία κάποιου ενηλίκου και αφετέρου να αντιμετωπίσουν πρακτικά προβλήματα διαβίωσης (όπως, να βρουν τροφή, να μαγειρέψουν, κτλ.).

Το περίεργο είναι ότι τόσο οι υπεύθυνοι του καναλιού όσο και οι γονείς των παιδιών που θα συμμετάσχουν στο reality show θεωρούν ότι αυτή η εμπειρία θα έχει θετικές επιπτώσεις για τα παιδιά αφού θα τα βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν ‘πόσο δύσκολη είναι η ζωή και τί θυσίες πρέπει να κάνουν στην καθημερινότητά τους’.

Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η εμπειρία αυτή ‘θα φέρει τραυματικά αποτελέσματα στην ψυχολογία των παιδιών’, τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς συνέπειες της δημοσιότητας.

Για να δούμε τι άλλο έχουν να δουν τα μάτια μας…

Σημείωση: Ανάλογο reality show έχει ήδη προβληθεί στην Αμερικανική τηλεόραση. Πρόκειται για το λεγόμενο Kid Nation το οποίο προβλήθηκε από το CBS κατά την περσινή τηλεοπτική σεζόν.


Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 1/9/08.
Φωτογραφία: Yahoo!

Δεν υπάρχουν σχόλια: