Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας: Πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς προς τα Τοπικά Συμβούλια Νέων & τους Φορείς Νεολαίας




Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του προγράμματος εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας στην Ελλάδα, απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τα Τοπικά Συμβούλια Νέων και τους φορείς Νεολαίας της χώρας για την υποβολή προτάσεων υλοποίησης δράσεων. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευση, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Νεολαία σε Δράση", από τις 2 έως τις 9 Νοεμβρίου 2008, παράλληλα με τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα αιτήματα για χρηματοδότηση εκδηλώσεων θα υποβάλλονται, μέχρι την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου και ώρα 15:00, προς την Εθνική Υπηρεσία Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης "Νεολαία σε Δράση" και Eurodesk//Ινστιτούτο Νεολαίας, Αχαρνών 417, T.K. 11143- Αθήνα, με συστημένη ταχυδρομική αποστολή ή επί τόπου προσέλευση. Να σημειωθεί ότι στον φάκελο του αιτήματος πρέπει να υπάρχει η ένδειξη "Αίτημα ενίσχυσης δράσης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, ενδεικτικές δράσεις τις οποίες μπορούν να υλοποιήσουν τα Τοπικά Συμβούλια Νέων και οι φορείς Nεολαίας είναι:

· Δράσεις ενημέρωσης αναφορικά με το πλαίσιο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Νεολαία.
· Εκδηλώσεις για την μεγαλύτερη διάχυση του Eυρωπαϊκού Προγράμματος "Νεολαία σε Δράση" ή/και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη Νεολαία.
· Δράσεις για την ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου.


- Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα κριτήρια αξιολόγησης και επιχορήγησης των δράσεων βρίσκονται στην ακόλουθη σύνδεση: http://www.neagenia.gr/appdata/documents/eyw2008_πρόσκληση%20εκδήλωσης%20ενδιαφέροντος.doc

- Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Χριστιάνα Παπαγεωργάκη, Τηλ: 210-2599354, e-mail: c.papageorgaki@neagenia.gr


Υ.Γ. Ερώτηση: Γιατί η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς συνεχίζει να αποκαλεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Νεολαία σε Δράση" (Youth in Action) ως "Νέα Γενιά σε Δράση"; Η μετάφραση αυτή δεν είναι ορθή. Στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων χρησιμοποιείται ο όρος "Νεολαία σε Δράση" (για του λόγου το αληθές, ρίξτε μια ματιά στην ακόλουθη σύνδεση: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/el/oj/2006/l_327/l_32720061124el00300044.pdf).


Πηγή: Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: