Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Νέα Έκδοση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Παιδιών από τη Βία: Eradicating Violence Against Children



Το Συμβούλιο της Ευρώπης μόλις εξέδωσε ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο με θέμα την καταπολέμηση της βίας ενάντια στα παιδιά, το οποίο έχει τον τίτλο Eradicating Violence Against Children (ISBN:978-92-871-6432-2). Είναι γεγονός ότι μολονότι η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει ευαισθητοποιηθεί αρκετά στο ζήτημα αυτό, εκατομμύρια παιδιά συνεχίζουν να πέφτουν θύματα βίας (σωματική τιμωρία, σεξουαλική κακοποίηση, εργασιακή εκμετάλλευση, κτλ.).

Στο πλαίσιο αυτό, το Συμβούλιο της Ευρώπης προωθεί και διασφαλίζει τα δικαιώματα των παιδιών με ποικίλους τρόπους:

- Αναπτύσσει νέους κανόνες και πολιτικές προστασίας.
- Εποπτεύει την τήρηση των νόμων, που αφορούν την προστασία του παιδιών, από τα κράτη.
- Ευαισθητοποιεί και ενημερώνει την κοινή γνώμη σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών.
- Βοηθά τα κράτη στην άρθρωση ολοκληρωμένων στρατηγικών για την προστασία των παιδιών από φαινόμενα βίας.

Ο παρόν τόμος αποτελεί μια ιστορική επισκόπηση του έργου του Συμβουλίου της Ευρώπης στον τομέα της προστασίας των παιδιών από τη βία καταγράφοντας τις μέχρι τώρα σχετικές συμφωνίες, συστάσεις, αποφάσεις, προγράμματα, εκθέσεις και εκδόσεις. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εγχειρίδιο για όλους όσους ασχολούνται με το θέμα των δικαιωμάτων των παιδιών (νομικούς, παιδαγωγούς, ερευνητές, γονείς, κτλ.).

Πηγή: Council of Europe

1 σχόλιο:

Sakis είπε...

Καλησπέρα Δώρα,

το όνομα μου είναι Αθανάσιος Κρέζιος. Το blog σου μου το σύστησε ο Mark Taylor. Θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σου. Νομίζω πως έχουμε αρκέτα κοινά πεδία ενδιαφέροντος πράγμα που στον τομέα "νεολαία" στην Ελλάδα, αυτό δεν είναι και πολύ συνηθισμένο. Τα email μου είναι sakis@kidsinaction.gr και sakis@entertrain.gr. Δε χρειάζετε να δημοσιεύσεις το σχόλιο μου :)

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου,

Σάκης