Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2008: European Youth Week 2008



Όπως ίσως γνωρίζετε, εδώ και μερικά χρόνια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καθιερώσει τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας.

Φέτος, η αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας, η οποία έχει τον τίτλο 'Be the Future. Be Europe', θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 9 Νοεμβρίου 2008 στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν πολυάριθμες εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες σε όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης, με αποκορύφωμα μια κεντρική εκδήλωση στις Βρυξέλλες (2-6 Νοεμβρίου).

Κατά τη διάρκεια της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας θα αποτιμηθεί η μέχρι τώρα πορεία του τομέα των πολιτικών για τη Νεολαία - μιας και φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια ζωής των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τη Νεολαία- και θα συζητηθούν οι μελλοντικές δυνατότητες, προοπτικές και προκλήσεις. Παράλληλα, μέρος των εορτασμών θα αφιερωθεί στο Ευρωπαϊκό Έτος για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας: http://www.youthweek.eu/european-youth-week-2007-home_en.html

Να σημειωθεί ότι κάποιες χώρες (στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα) έχουν ήδη αναρτήσει αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας σε εθνικό επίπεδο.

Πηγή: European Commission

Δεν υπάρχουν σχόλια: