Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Συνέδριο της Σουηδικής Προεδρίας για τα Παιδιά & τους Νέους: Promoting a Creative Generation




Η Σουηδική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνουν συνέδριο με στόχο τη μελέτη της δημιουργικότητας και των πολιτιστικών συνηθειών των παιδιών και των νέων. Ειδικότερα, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Ιουλίου στο Gothenburg, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δημιουργικότητας και Καινοτομίας και αποσκοπεί στο να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους οι δημόσιες πολιτικές και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορούν να εξασφαλίσουν την πρόσβαση των παιδιών και των νέων στα πολιτιστικά αγαθά.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα διεξαχθούν σεμινάρια που θα καλύψουν διάφορες θεματικές, όπως: «Πολιτισμός και Δημιουργικότητα για Όλους – μια Πρόκληση για τα Εκπαιδευτικά Συστήματα της Ευρώπης», «Πολιτιστικά Ιδρύματα – Δεινόσαυροι ή Ταγοί του Μέλλοντος;», «Η Δημιουργική Γενιά Online», κτλ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την παρακάτω σύνδεση:

http://www.se2009.eu/en/meetings_news/2009/7/29/promoting_a_creative_generation_-_children_and_young_people_in_the_new_culture_and_media_landscape

Πηγή: European Commission

Δεν υπάρχουν σχόλια: