Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Ελλάδα: "BTM"



Η Εθνική Υπηρεσία του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης "Νεολαία σε Δράση" ανακοίνωσε πρόσφατα, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, ότι από τις 4 έως τις 8 Νοεμβρίου 2009 θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα εκπαιδευτικό σεμινάριο υπό τον τίτλο "ΒΤΜ".

Στο σεμινάριο αυτό καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων νεολαίας/υπεύθυνοι ομάδων νέων που ασχολούνται άμεσα με προγράμματα για νέους, με στόχο την εκπαίδευσή τους στον τρόπο υλοποίησης προγραμμάτων στο πλαίσιο της Δράσης των Ανταλλαγών (Δράση 1.1) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Νεολαία σε Δράση".

Ειδικότερα, στόχος του σεμιναρίου είναι να αναπτύξει και να βελτιώσει τις δεξιότητες αυτών που ασχολούνται με τους νέους και επιθυμούν να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα ανταλλαγής. Παράλληλα, στοχεύει να δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν πιθανούς εταίρους από άλλες χώρες και να παράσχει πληροφορίες για τις δυνατότητες που προσφέρει το Πρόγραμμα "Νεολαία σε Δράση" και ιδιαίτερα η Δράση 1.1. - "Ανταλλαγές Νέων". Σημειώνεται ότι το σεμινάριο απευθύνεται μόνο σε εκπροσώπους φορέων (χωρίς, όμως, προηγούμενη εμπειρία στο Πρόγραμμα "Νεολαία σε Δράση" και ιδιαίτερα στη Δράση 1.1 - "Ανταλλαγές Νέων").

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής καθώς και τα έξοδα μετακίνησης προς και από τον τόπο υλοποίησης του σεμιναρίου θα καλυφθούν από την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία.

Η γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου θα είναι τα αγγλικά.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο αυτό, καλούνται να ενημερωθούν αναλυτικά από τον παρακάτω σύνδεσμο στον οποίο και μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους: http://www.salto-youth.net/find-a-training/1468.html το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009.

Ωστόσο, η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία τονίζει ότι θα στηρίξει τη συμμετοχή υποψηφίων, οι οποίοι έχουν παράλληλα γνωστοποιήσει τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: seminaria@neagenia.gr

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Ζαμπία Βερναδάκη στο τηλ.: 210 2599360 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: z.vernadaki@neagenia.gr

Παρατήρηση: Η Εθνική Υπηρεσία όφειλε στην ανακοίνωσή της να υπογραμμίσει ότι το εν λόγω σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία (και με την συγχρηματοδότηση) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού SALTO. Στο παρελθόν, έχουμε παρατηρήσει ότι και σε άλλες σχετικές ανακοινώσεις έχει παραλειφθεί ή υποβαθμιστεί ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Φορέα ο οποίος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση αυτών των εκπαιδευτικών σεμιναρίων...Άραγε γιατί;

Πηγή: Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: