Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Δύο Βραβεία για Φοιτητές του ΑΠΘ σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για το Περιβάλλον



Το πρώτο και το δεύτερο βραβείο κέρδισαν τρεις φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για Νέους "Europe@Home Film Competition- Think. Act. Change", ο οποίος διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (η ανακοίνωση του διαγωνισμού είχε γίνει στην Youthtopia στις 12 Μαϊου 2009: ).

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου διαγωνισμού ζητήθηκε από τους Ευρωπαίους νέους να φτιάξουν μία μονόλεπτη ταινία με θέμα το περιβάλλον. Υπήρξαν 44 συμμετοχές νέων, ηλικίας από 15 μέχρι 28 χρονών, από όλη την Ευρώπη (μεταξύ των οποίων, δύο συμμετοχές από την Ελλάδα).

Το πρώτο Βραβείο κέρδισαν ο Στέλιος Αλεξανδράκης και ο Μενέλαος Παμπουκίδης, 21 χρονών, φοιτητές του τρίτου έτους του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, με την ταινία 60 δευτερολέπτων: «World Water War».

Το δεύτερο Βραβείο κέρδισε ο Κώστας Καρύδας, 21 χρόνων, φοιτητής του τρίτου έτους του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, με την ταινία 60 δευτερολέπτων: «Our Last Shot».

Την τρίτη θέση στο διαγωνισμό κατέκτησε η Λετονία.

Τον Οκτώβριο του 2009 θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το "Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ενός Λεπτού για το Περιβάλλον" όπου θα προβληθούν, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι τρεις ταινίες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό. Οι νικητές του διαγωνισμού θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες για να παρευρεθούν στο φεστιβάλ και να συμμετάσχουν σε συζήτηση για το περιβάλλον ενώ παράλληλα θα λάβουν και χρηματικό έπαθλο.

Πηγές:
- European Youth Portal
- Proslipsis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: