Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Η Ανεργία των Νέων στις Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης



Σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Eurostat η ανεργία των νέων παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά της νεανικής ανεργίας στις ευρωπαϊκές περιφέρειες κυμαίνονται μεταξύ 4,9% και 55.7%!

Ειδικότερα, στην Ευρώπη των 27, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν σε δύο περιφέρειες της Ολλανδίας {Gelderland (4.9%) και Utrecht (5.0%)} ενώ τα υψηλότερα σε τρεις περιφέρειες της Γαλλίας {Guadeloupe (55.7%), Réunion (50.0%) και Martinique (47.8%)} και μία περιφέρεια της Ιταλίας {Sicilia (37.2%)}.

Σε 26 Ευρωπαϊκές περιφέρειες η ανεργία των νέων το 2007 ήταν 7.6% ή λιγότερο, δηλαδή το μισό από τον μέσο όρο της συνολικής ανεργίας των 27: πρόκειται για δέκα περιφέρειες στην Ολλανδία, οκτώ στη Γερμανία, τρεις στην Τσεχική Δημοκρατία και τρεις στην Αυστρία, και από μία περιφέρεια στην Βουλγαρία και την Σλοβακία.

Στον αντίποδα, σε 12 Ευρωπαϊκές περιφέρειες η ανεργία των νέων ήταν 30.6% ή περισσότερο, δηλαδή το διπλό ποσοστό από αυτό της συνολικής ανεργίας των 27: πρόκειται για έξι περιφέρειες στην Ιταλία, τρεις στη Γαλλία, δύο στο Βέλγιο και μία στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ακόλουθη σύνδεση:
http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=STAT/09/20&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en

Πηγή: European Commission

Δεν υπάρχουν σχόλια: