Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Μήνυμα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας προς την Γαλλική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Young Europeans need to hear good news




Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας, με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Γαλλία, εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο τονίζει την ανάγκη να ληφθεί περισσότερο υπόψη η νεολαία στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα το Φόρουμ προτείνει την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης διατομεακής πολιτικής που να προλαμβάνει την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στους νέους. Στο πλαίσιο αυτό, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας ελπίζει ότι η εφαρμογή της Αναθεωρημένης Κοινωνικής Ατζέντας, η οποία θα εγκαινιαστεί αύριο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα παράσχει μια σειρά από αποτελεσματικές πολιτικές και εργαλεία για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι σήμερα.

Επίσης το Φόρουμ αναμένει από την Γαλλική Προεδρία να επεκτείνει τον διάλογο γύρω από τα θέματα της Νεολαίας προκειμένου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη να αναλάβουν μεγαλύτερες δεσμεύσεις αναφορικά με τους νέους. Ειδικότερα, το Φόρουμ ελπίζει ότι η προγραμματισμένη υιοθέτηση Σύστασης σχετικά με τον Εθελοντισμό των Νέων ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις ελπίδες των νέων Ευρωπαίων διότι μέσω αυτής, θα εξασφαλιστεί η υποστήριξη, αναγνώριση και προστασία των νέων εθελοντών.

Τέλος, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας υποστηρίζει την πρόταση του ευρωβουλευτή Alain Lamassoure σχετικά με την δημιουργία ενός Δελτίου Ταυτότητος του Ευρωπαίου Πολίτη.

Πηγή: European Youth Forum

Δεν υπάρχουν σχόλια: