Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Το Youth Event της Γαλλικής Προεδρίας: Young People - Agents of Intercultural Dialogue



Κάθε Προεδρεύσουσα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είθισται να διοργανώνει μια εκδήλωση για τους Ευρωπαίους νέους, το λεγόμενο Youth Event. Η Γαλλική Προεδρία, διοργανώνει το δικό της Youth Event, από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου στην πόλη της Μασσαλίας , στο οποίο θα συμμετάσχουν 150 περίπου νέοι από 50 διαφορετικές χώρες, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών Ενώσεων και εμπειρογνώμονες σε θέματα Νεολαίας.

Αυτό το Youth Event έχει ως βασικό του στόχο να ενισχύσει τον διάλογο ανάμεσα στους νέους ανθρώπους και στους διαμορφωτές πολιτικής/πολιτικούς ηγέτες σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην σημασία της συμμετοχής των νέων στις διαδικασίες των αποφάσεων που τους αφορούν προκειμένου να επιτευχθεί η πλήρη ένταξή τους στην κοινωνία.

Δεδομένου ότι το Youth Event της Γαλλικής Προεδρίας πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Έτους για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο έχει, επίσης, ως στόχο του να αναδείξει τους νέους ως φορείς του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Κατά τη διάρκεια του Youth Event θα συζητηθούν πέντε θεματικές:

1.Ο Διαπολιτισμικός Διάλογος στο επίπεδο της καθημερινής ζωής.
2.H συμμετοχή των νέων στον Διαπολιτισμικό Διάλογο.
3.Μέτρα υπέρ του Διαπολιτισμικού Διαλόγου.
4.Ευκαιρίες και Προκλήσεις για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο, με έμφαση στο θέμα της κινητικότητας.
5.Εργαλεία και Επικοινωνία στα διαφορετικά πεδία του Διαπολιτισμικού Διαλόγου.

Τα αποτελέσματα των συζητήσεων αυτών θα καταγραφούν και θα παρουσιαστούν στους διαμορφωτές πολιτικής σε κεντρική συνεδρία, στο Palais du Pharo, στις 9 Ιουλίου. Την συνεδρία αυτή θα παρακολουθήσουν οι 27 Γενικοί Διευθυντές Νεολαίας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Νεολαία, ο Γάλλος Υπουργός Υγείας, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντικού Τομέα, καθώς και ο Γάλλος Γενικός Γραμματέας Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντικού Τομέα.

Η Youthtopia θα παρακολουθήσει τις εργασίες του Youth Event από κοντά και θα σας ενημερώσει για τα αποτελέσματά της.


Πηγή: Ιστοσελίδα της Γαλλικής Προεδρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: