Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Τέταρτη Ετήσια Σύνοδος Junior 8



Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της UNICEF

Νέοι από τις χώρες της G8 (των ισχυρότερων χωρών του κόσμου) αλλά και τον αναπτυσσόμενο κόσμο, συναντιούνται σήμερα στην τέταρτη ετήσια Σύνοδο «Junior 8» στην πόλη Τσιτόσι στην Ιαπωνία. Με μια ατζέντα που προσομοιάζει με αυτή της ίδιας της G8, οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις απόψεις τους απευθείας με τους ηγέτες του κόσμου όταν η G8 συνεδριάσει στο Τογιάκο, στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας, στις 7 Ιουλίου.

Τριάντα εννέα νέοι άνθρωποι, θα συναντηθούν για μια ολόκληρη εβδομάδα για να συζητήσουν τρία βασικά ζητήματα:

- Κλιματική Αλλαγή.
- Παιδική Επιβίωση, μολυσματικές ασθένειες και AIDS.
- Φτώχεια και ανάπτυξη, με ιδιαίτερη έμφαση στην Αφρική.

Στο πλαίσιο αυτό, οι νέοι θα ετοιμάσουν μια δήλωση που θα περιγράφει τις ανησυχίες αλλά και τις προτάσεις τους προς τους ηγέτες της G8.

Η Junior 8 (J8) είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια από τη UNICEF για να δυναμώσει τη φωνή των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.

Οι συμμετοχές συμπεριλαμβάνουν ομάδες των τεσσάρων νέων ηλικίας 13-17 ετών από:

•Χώρες μέλη της G8: Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Ιταλία, Καναδάς, Μεγάλη Βρετανία και Ρωσική Ομοσπονδία.
•Αναπτυσσόμενες χώρες: Ακτή Ελεφαντοστού, Ιράκ, Κιργιστάν, Μογγολία, Μπαρμπάντος, Νεπάλ και Νότια Αφρική.

Τα παιδιά που εκπροσωπούν τις αναπτυσσόμενες χώρες επελέγησαν από τη UNICEF με βάση τη μέχρι σήμερα συμμετοχή τους σε δράσεις που σχετίζονται με τα κύρια ζητήματα της Συνόδου Κορυφής της G8.

Πηγή: UΝICEF

Δεν υπάρχουν σχόλια: