Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Επέκταση του Προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς "Νομική Βοήθεια για Νέους"




Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, σε συνεργασία με τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κ. Μ. Χάλαρη, προχώρησε προσφάτως σε επέκταση του γνωστού Προγράμματος "Νομική Βοήθεια για Νέους" προσθέτοντας στις θεματικές του και τις εργασιακές σχέσεις.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας, το πρόγραμμα θα καλύπτει πλέον και υποθέσεις που αφορούν σε:

(α) εργασιακά ζητήματα ανηλίκων, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου για την εργασία κάτω των 18 ετών,
(β) όλες τις εργασιακές διαφορές για νέους 18-24 ετών, και
(γ) συμφιλιωτική διαδικασία για την επίλυση των αναφυόμενων ατομικών ή συλλογικών διαφορών εργασίας ενώπιον ΣΕΠΕ (Ν.2639/98 αρθρ.7ιδ και ΠΔ 136/99 αρθρ.9 1ε, 2γ, 2ιστ) για νέους εργαζόμενους 18-30 ετών.


Πρόκειται, πραγματικά, για μια πολύ θετική πρωτοβουλία, η οποία μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην προστασία των νέων εργαζομένων, ειδικά σε μια εποχή σαν τη σημερινή που οι εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιούνται. Ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δράσεις που θα στοχεύουν στα πραγματικά προβλήματα της Νεολαίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ακόλουθη σύνδεση: http://www.neagenia.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=140&cnode=48&cuser=49ACC0E9-08B0-48F1-97DC-8BBDEB3A5364


Πηγή: Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: