Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Διαγωνισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Νέους: Δημιούργησε μια Αφίσα για την Ημέρα της Ευρώπης το 2010



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσκαλεί νέους γραφίστες ή φοιτητές γραφιστικής, οι οποίοι έχουν γεννηθεί μετά το 1985, να σχεδιάσουν μια αφίσα για την Ημέρα της Ευρώπης το 2010.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

1. Όλα τα υποβληθέντα έργα θα αξιολογηθούν από ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή - διακεκριμένων σχεδιαστών και ειδικών σε θέματα επικοινωνίας - που θα επιλέξει τα 12 καλύτερα σχέδια.

2. Τα 12 καλύτερα σχέδια θα δημοσιευτούν στο διαδικτυακό τόπο του διαγωνισμού, όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει το έργο που προτιμά. Η κριτική επιτροπή δε θα επηρεάσει την επιλογή του τελικού νικητή.

Το σχέδιο που θα κερδίσει θα γίνει η επίσημη αφίσα για την Ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου 2010. Θα μεταφραστεί στις 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα διανεμηθεί και στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα λάβει 2000 Ευρώ, ενώ ο δεύτερος και τρίτος κατά σειρά επιτυχίας θα λάβουν 1000 Ευρώ έκαστος. Και οι τρεις νικητές θα ταξιδέψουν με πληρωμένα τα έξοδά τους στις Βρυξέλλες για την τελετή απονομής που θα γίνει τον Μάιο του 2010. Οι αφίσες των 12 που θα προκριθούν στον τελικό ενδέχεται, επίσης, να χρησιμοποιηθούν σε εκθέσεις που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε χώρες-μέλη της ΕΕ, καθώς και σε διαφημιστικό υλικό (π.χ. mouse pads, κάρτες, κλπ.).

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, θα πρέπει να αποστείλουν την αφίσα τους στους διοργανωτές του διαγωνισμού έως τις 30 Νοεμβρίου 2009. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο αποστολής και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της αφίσας, βρίσκονται στην ακόλουθη σύνδεση: http://www.designeurope2010.eu/rules.php

Πηγή: European Commission

Δεν υπάρχουν σχόλια: