Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Περισσότερη Ενημέρωση για την Αντισύλληψη και τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα ζητούν οι Νέοι



Έλλειμμα ενημέρωσης των νέων σε ότι αφορά την αντισύλληψη και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα έδειξαν τρεις διαφορετικές έρευνες που διεξήγαγε το Τμήμα Μαιευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Συλλόγου Μαιών-Μαιευτών Θεσσαλονίκης, στις 7 και 8 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με θέμα "Μαιευτική Φροντίδα-Έμφαση στην Ποιότητα".

Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας των Α. Κουλαξιδελή, Σ. Παπαευαγγέλου, Ε. Πελέκου και Η. Φλώρου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 792 νέους με ενεργή σεξουαλική ζωή από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η πλειοψηφία των νέων ηλικίας 18-22 ετών (65,5%) δηλώνουν ότι επιθυμούν να ενημερωθούν από γιατρούς για το προφυλακτικό, καθώς σχεδόν οι μισοί από αυτούς (44,4%) πληροφορούνται για θέματα αντισύλληψης κυρίως από τους συνομήλικούς τους ενώ χρησιμοποιούν προφυλακτικό μόνο σε περιστασιακές σχέσεις.

Εξάλλου, όπως έδειξε η μελέτη των Σ. Παράσχου, Α. Γκαρνέτα, Κ. Τουλή, Μ. Τζανή, Β. Αλεξούδη και Α. Γκλιάτη, η οποία πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 300 νέους, ηλικίας 17-25 ετών, για την διερεύνηση των γνώσεων και στάσεών τους απέναντι στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, οι 289 από αυτούς ζητούν συστηματικότερη ενημέρωση για το θέμα.

Πηγή: Εφημερίδα Αγγελιοφόρος, 6/11/09.

Δεν υπάρχουν σχόλια: