Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Διεθνής Διαγωνισμός Διαδικτυακού Εκπαιδευτικού Υλικού για Μαθητές: ThinkQuest Website Competition 2009



Ομάδες μαθητών (3 έως 6 ατόμων), ηλικίας 9 έως 19 ετών, από όλο τον κόσμο καλούνται να λάβουν μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό της ThinkQuest που έχει ως στόχο την προώθηση της δημιουργίας διαδικτυακού εκπαιδευτικού υλικού.

Ειδικότερα, οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους θα πρέπει να αναπτύξουν πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό για το διαδίκτυο. Οι ομάδες θα μπορούν να ενταχθούν σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες ( 9-12 ετών και κάτω, 12-15 ετών και κάτω, και 15-19 ετών), ενώ το εκπαιδευτικό υλικό που θα δημιουργήσουν θα πρέπει να έχει σχέση με μια από τις 12 προβλεπόμενες κατηγορίες, όπως: τέχνη & ψυχαγωγία, βιβλίο & λογοτεχνία, ηλεκτρονικοί υπολογιστές & διαδίκτυο, ιστορία & διακυβέρνηση, φιλοσοφία, θρησκεία & μυθολογία, υγεία & ασφάλεια, γεωγραφία & ταξίδια, θετικές επιστήμες & τεχνολογία, κοινωνικές επιστήμες & πολιτισμός, δημιουργική απασχόληση & αθλητισμός και μαθηματικά.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν χρηματικά έπαθλα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, κτλ.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής λήγει στις 2 Απριλίου 2009.

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό βρίσκονται στην ακόλουθη ιστοσελίδα: http://www.thinkquest.org/competition/

Πηγές:
- European Youth Portal
- ThinkQuest

Δεν υπάρχουν σχόλια: