Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Επιστημονικός διαγωνισμός «Xperimania»: Εξερευνήστε τις Ιδιότητες των Καθημερινών Αντικειμένων


Αναδημοσίευση από το European Youth Portal


Δημιουργήστε ένα εύκολο και διασκεδαστικό επιστημονικό πείραμα σχετικά με την πετροχημεία, τα υλικά και τις ιδιότητες. Ο διαγωνισμός αυτός επικεντρώνεται στις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην τάξη και τα εργαστήρια. Οι μαθητές, θα πρέπει να κάνουν μία σύντομη μελέτη επιστημονικής έρευνας για τα υλικά και τις ιδιότητες που βρίσκονται στην καθημερινή τους ζωή. Επίσης καλούνται να επινοήσουν τις δικές τους υποθέσεις και πειράματα και να αναρτήσουν τις εργαστηριακές αναφορές τους στη γκαλερί της ιστοσελίδας του διαγωνισμού, μαζί με φωτογραφίες, ταινίες ή άλλες πηγές πολυμέσων που θα παρουσιάσουν στην εργασία τους.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 10 – 20 ετών από τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα υποψήφια κράτη μέλη και τα κράτη της ΕΖΕΣ. Οι μαθητές, θα πρέπει να ανήκουν σε ομάδες 2 ή το πολύ 3 ατόμων.

Η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχών λήγει στις 30 Απριλίου 2009.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό (οδηγίες, τη λίστα με τις ιδιότητες, τα προτεινόμενα πειράματα και πολλά άλλα) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.xperimania.net

Πηγή: European Youth Portal

Δεν υπάρχουν σχόλια: