Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Ο Συνήγορος του Πολίτη πιο κοντά στα Παιδιά


Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Συνήγορου του Πολίτη

Δύο σημαντικές πρωτοβουλίες παίρνει ο Συνήγορος του Πολίτη, με την ιδιότητά του ως Συνήγορος του Παιδιού, για να βρεθεί πιο κοντά στις απόψεις και τις προτάσεις των παιδιών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ασχολούνται με την προάσπιση και προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού. Ειδικότερα:

• Συγκροτεί 20μελή Ομάδα Εφήβων Συμβούλων, αγοριών και κοριτσιών 13-17 χρόνων, που θα τον συνδράμουν στην αποστολή του, παρουσιάζοντάς του τις απόψεις των παιδιών, όπως συμβαίνει και σε άλλους ομόλογους θεσμούς της Ευρώπης.

Γι’ αυτόν τον σκοπό, ο Συνήγορος του Παιδιού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, αποστέλλει σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας σχετικό ενημερωτικό υλικό και παράλληλα απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην Ομάδα Εφήβων Συμβούλων. Η επιλογή των μελών της Ομάδας θα γίνει την 10η Δεκεμβρίου 2008 με κλήρωση, ανάμεσα σε όσες και όσους δηλώσουν συμμετοχή, μεριμνώντας ώστε να αντιπροσωπεύονται κατά το δυνατόν οι έφηβοι που ζουν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η θητεία της Ομάδας θα είναι διετής. Τα μέλη της θα συναντώνται 3-4 φορές τον χρόνο και ενδιαμέσως θα επικοινωνούν και με άλλους τρόπους. Αναλυτικότερη ενημέρωση και αιτήσεις συμμετοχής στο: http://www.0-18.gr/oes.

• Ο Συνήγορος του Παιδιού διοργανώνει στις 16 Οκτωβρίου 2008 συνάντηση με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ασχολούνται με τα δικαιώματα των παιδιών. Η συνάντηση θα έχει δύο θεματικές ενότητες:

α) Συστηματοποίηση της συνεργασίας του Συνηγόρου με τις ΜΚΟ και προοπτική συγκρότησης -για πρώτη φορά στην Ελλάδα-Δικτύου οργανώσεων για την παρακολούθηση της εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Το Δίκτυο θα συγκεντρώνει και θα αποστέλλει προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας παρατηρήσεις και προτάσεις σχετικά με την κατάσταση των δικαιωμάτων του παιδιού στην χώρα μας.

β) προώθηση των Δικαιωμάτων του Παιδιού προς τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς (θα γίνει σεμινάριο από την διεθνή ΜΚΟ «Eurochild»).

Οι εκπρόσωποι φορέων που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στη συνάντηση μπορούν να συμπληρώσουν και να αποστείλουν στον Συνήγορο τη φόρμα συμμετοχής που υπάρχει στον ιστοχώρο του Συνηγόρου του Παιδιού: http://www.0-18.gr/oes

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.7289703 και 210.7289610,-625 και στην σύνδεση: http://www.0-18.gr/oes/index.htm


Πηγή: Συνήγορος του Πολίτη-Συνήγορος του Παιδιού

Δεν υπάρχουν σχόλια: