Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

"Νεολαία σε Κίνηση": Διαδικτυακή Συζήτηση με την Ευρωπαία Επίτροπο στις 17 Σεπτεμβρίου



Η αρμόδια Επίτροπος για θέματα Νεολαίας, κυρία Ανδρούλα Βασιλείου, θα λάβει μέρος σε συζήτηση για την πρωτοβουλία "Νεολαία σε Κίνηση" (Youth on the Move) στις 17 Σεπτεμβρίου, από τις 16:00 έως τις 17:00 (ώρα Ελλάδος). Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Συμμετέχοντας στη συζήτηση, θα έχετε την ευκαιρία να ρωτήσετε την Επίτροπο ό,τι θέλετε σχετικά με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους τομείς της εκπαίδευσης, της επαγγελματικής κατάρτισης και της κινητικότητας. Να σημειωθεί ότι η υποβολή των ερωτημάτων μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Αν θέλετε να συμμετάσχετε μπορείτε:

• να παρακολουθήσετε σε απευθείας σύνδεση τη συζήτηση για την πρωτοβουλία "Νεολαία σε Κίνηση" και να υποβάλετε ερωτήσεις στην επίτροπο σε πραγματικό χρόνο - η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://webcast.ec.europa.eu/eutv/portal/index.html

• να υποβάλετε εκ των προτέρων τα ερωτήματά σας στη διεύθυνση EAC-YOM@ec.europa.eu (Η ηλεκτρονική αυτή θυρίδα θα κλείσει στις 16 Σεπτεμβρίου, 17.00 ώρα Βρυξελλών).


Η πρωτοβουλία "Νεολαία σε Κίνηση" αποτελεί μέρος της αναπτυξιακής στρατηγικής "Ευρώπη 2020" και εγκαινιάστηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2010.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής προτείνεται δέσμη μέτρων που αποσκοπούν στα εξής:

• Να βελτιωθούν οι προοπτικές απασχόλησης των νέων.

• Να σχεδιαστούν δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης καλύτερα προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους.

• Να ενημερώνονται καλύτερα οι νέοι σχετικά με τις ευρωπαϊκές υποτροφίες κινητικότητας για σπουδές, κατάρτιση ή εθελοντική εργασία σε άλλη χώρα – ανεξάρτητες μελέτες δείχνουν ότι η εμπειρία αυτή εκτιμάται ιδιαίτερα από τους εργοδότες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία "Νεολαία σε Κίνηση" είναι διαθέσιμες στην ακόλουθη ιστοσελίδα:
http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/vassiliou/events/debate_en.htm


Πηγή: Δελτίο Τύπου του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: