Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Tales from the Bar of Lost Souls: Θεατρικά Εργαστήρια για Νέους υπό την αιγίδα του British Council



Το Εθνικό Θέατρο, σε συνεργασία με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και την βρετανική ομάδα Imitating the Dog δημιουργούν μια πρωτοποριακή θεατρική δουλειά που θα παρουσιαστεί και στις τρεις χώρες από το τον Σεπτέμβριο του 2009 έως και τον Μάρτιο του 2010, στο πλαίσιο του προγράμματος "Tales from the Bar of Lost Souls" του British Council.

Η συνεργασία εμπνέεται από την έννοια των λιμανιών της Μεσογείου ως αμάλγαμα πολιτισμών, μέρος «ετεροτοπίας», όπου τα σύνορα και οι ταυτότητες κλονίζονται από τη συνεχή ροή και μείξη διαφορετικών εθνοτήτων και λαών. Το έργο διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό μπαρ, σε ένα φανταστικό Ευρωπαϊκό λιμάνι στις αρχές του 20ου αιώνα και αποτελεί μια μαγική-ρεαλιστική εξερεύνηση της σημασίας της Μεσογείου στην ψυχή της Νέας Ευρώπης.

Οι παραστάσεις συμπληρώνονται από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους - ηλικίας 18 έως 30 ετών - που ασχολούνται επαγγελματικά ή αγαπούν το θέατρο. Τα θεατρικά εργαστήρια, με επίκεντρο την τεχνική της αφήγησης ιστοριών, αλλά και την τεχνική της εργασίας με πολυμέσα, θα δώσουν τη δυνατότητα στους νέους συμμετέχοντες να σκιαγραφήσουν τη δική τους αντίληψη για τον σύγχρονο κόσμο και για το πως είναι να ζει κανείς στο όριο των συνόρων.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στα παραπάνω θεατρικά εργαστήρια θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 14 Αυγούστου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: interdept@n-t.gr

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τις σημαντικές ημερομηνίες του προγράμματος:

Εργαστήρια: 1–15 Σεπτεμβρίου 2009
Παραστάσεις: 16–20 Σεπτεμβρίου 2009
Θέατρο: Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας (Σκηνή A) Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα
Master class: 10 Σεπτεμβρίου 2009, 7πμ
Χώρος: ΙΑΝΟΣ Βιβλιοπωλείο, Σταδίου 24, Αθήνα

Πηγή: British Council

Δεν υπάρχουν σχόλια: