Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Συναυλία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας για το Περιβάλλον



Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για το περιβάλλον 'SMS of Youth', διοργανώνει μεγάλη συναυλία με τον Σάκη Ρουβά την 1η Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ. στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Εισιτήρια διατίθενται στα καταστήματα: Μετρόπολις, Fnac και Public. Να σημειωθεί ότι η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά στα ανωτέρω καταστήματα μετά τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009 (τιμή εισιτηρίου: 15 Ευρώ).

Το 'SMS of Youth' είναι μία πρωτοβουλία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας που στοχεύει στη δημιουργία γεφυρών επικοινωνίας προκειμένου να επικοινωνήσουν μεταξύ τους σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο οι δομές νεολαίας, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις νεολαίας, οι επιχειρήσεις, οι Περιφέρειες, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τα Επιμελητήρια, τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα Ι.Ε.Κ. Περισσότερες πληροφορίες γι' αυτήν την πρωτοβουλία μπορείτε να βρείτε στην ακόλουθη σύνδεση: http://www.smsofyouth.gr.

Πηγή: Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

5 σχόλια:

Gklavopoulos Evangelos είπε...

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ? ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΟ Ε.Σ.Ν. ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΥΤΟΥ ΠΛΑΘΕΤΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ

Ντόρα Γιαννάκη-Dora Giannaki είπε...

Βαγγέλη σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου.

Προσωπικά, πιστεύω ότι τόσο η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς όσο και το Ε.ΣΥ.Ν. δεν θα έπρεπε να σπαταλούν τον χρόνο τους (και τα κονδύλιά τους) σε συναυλίες οι οποίες δεν έχουν κανένα μα κανένα αντίκτυπο στη νεολαία. Δυστυχώς, όμως, την ίδια τακτική ακολουθούν και άλλοι φορείς...

fileleytheros είπε...

Ελπίζω η αγαπητή μου Ντόρα να μου επιτρέψει να χρησιμοποιήσω τη φιλοξενία της για να απαντήσω στα σχόλιά σας, ως μέλος της διοίκησης του ΕΣΥΝ
@Βαγγέληs Γκλαβόπουλοs: δεν αντιλαμβάνομαι την έννοια του "καταλληλότερου" τραγουδιστή. Πάντως επ' ουδενί το ΕΣΥΝ δεν επιθυμεί να "πλάσει" τη νεολαία της χώρας...
@Ντόρα: δεκτός ο προβληματισμός σου. Ωστόσο θα περίμενα από ανθρώπους όπως εσύ, που ξέρεις τις δυσκολίες, να έχεις πιο θετική προσέγγιση σε μια προσπάθεια που είναι αυτοχρηματοδοτούμενη - δεν ξοδεύουμε κονδύλια κανενός...

Ντόρα Γιαννάκη-Dora Giannaki είπε...

Αγαπητέ μου Θοδωρή,

Κατ' αρχάς να υπογραμμίσω ότι το σχόλιό μου για τα κονδύλια αφορούσε τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και άλλους φορείς που ΕΧΟΥΝ κονδύλια όπως Δήμους, Νομαρχίες, κτλ. Το Ε.ΣΥ.Ν κάνει μια φιλότιμη προσπάθεια με ελάχιστους πόρους και αυτό θα πρέπει να του αναγνωριστεί.

Η ένστασή μου αφορά στην χρησιμότητα των συναυλιών: επέτρεψέ μου να πω ότι έχουμε "πήξει" πια στις συναυλίες, στις γιορτές και στα πάρτυ στον τομέα της Νεολαίας. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι πριν από λίγο καιρό η Νομαρχία Θεσσαλονίκης διοργάνωσε μεγάλο πάρτυ για τους νέους της πόλης προκειμένου να τους φέρει πιο κοντά στο άθλημα της ιστιοπλοϊας ενώ το προηγούμενο σαββατοκύριακο το Γραφείο Νεολαίας της ιδίας Νομαρχίας ήταν χορηγός σε...αγώνες φουσκωτών!

Δεν είμαι κατά των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Όμως, κάποια στιγμή στην Ελλάδα θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η πολιτική για τη Νεολαία δεν εξαντλείται σε δραστηριότητες διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου. Με άλλα λόγια, αυτό που θέλω να υποστηρίξω είναι ότι η έμφαση θα πρέπει να δοθεί σε πρωτοβουλίες οι οποίες απαντούν στα πραγματικά προβλήματα της νεολαίας (π.χ. απασχόληση-ανεργία, κοινωνική ένταξη, κτλ).

Σε κάθε περίπτωση θέλω να συγχαρώ το Ε.ΣΥ.Ν για το σύνολο της πρωτοβουλίας του "SMS of Youth". Γνωρίζετε ότι έχετε την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή μου, όμως...επιτρέψτε μου να περιμένω περισσότερα από εσάς διότι ΜΠΟΡΕΙΤΕ!

fileleytheros είπε...

Ντόρα μου δεκτές οι παρατηρήσεις! Σε ευχαριστώ για το αναλυτικό σχόλιο και για το sms! Ειδικά οι παρατηρήσεις σου για τη Νομαρχία της πόλης σου είναι πολύ εύστοχες.
Δυστυχώς γνωρίζεις ότι σε επίπεδο κυβέρνησης, δήμων και κρατικών φορέων δεν αφήνονται περιθώρια για πολιτικές δράσεις στους φορείς νεολαίας, διότι νομίζουν ότι δεν υπάρχει ενιαία πολιτική νεολαίας. Βέβαια έχουν δίκιο, από τη στιγμή που στη χώρα μας δεν υπάρχει καν ως έννοια στο μυαλό του πολιτικού προσωπικού.
Έχω την αίσθηση ότι η ενασχόληση των αρμόδιων φορέων με τον ελεύθερο χρόνο γίνεται α) για λόγους ευκολίας, β) για λόγους επικοινωνιακούς γ) για λόγους "ικανοτήτων" των στελεχών δ) διότι δεν ξέρουν/θέλουν να κάνουν κάτι πιο ουσιαστικό.
Όσον αφορά το ΕΣΥΝ, επιλέξαμε να κάνουμε το smsofyouth με χαμηλό προφίλ την πρώτη φορά, αλλά με έκταση σε όλην την Ελλάδα. Και τα καταφέραμε. Ολοκληρώνουμε λοιπόν με κάτι που θα κάνει (επικοινωνιακή) αίσθηση. Επιπλέον είναι ένας τρόπος να φέρουμε το μήνυμα κοντά σε ανθρώπους που δεν θα τους πλησιάζαμε αλλιώς. Και τέλος είναι ένας τρόπος να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας σε κάτι μεγαλύτερο από όσα έχουμε κάνει - και με ίδιους πόρους...
Σε ευχαριστούμε πάντως που πιστεύεις σε εμάς και που περιμένεις περισσότερα. Ελπίζω να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε!