Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

11 Δεκεμβρίου: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού



Η μη κυβερνητική οργάνωση Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, διοργανώνει στις 11 Δεκεμβρίου δύο εκδηλώσεις για παιδιά και νέους.

Στην πρώτη εκδήλωση, μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού από διάφορα σχολεία και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης της Αττικής θα επισκεφθούν μαζί με τους δασκάλους τους το Ελληνικό Κοινοβούλιο και θα ξεναγηθούν στους χώρους όπου νομοθετούνται τα δικαιώματά τους. Στο πλαίσιο αυτό, τα παιδιά θα συναντήσουν βουλευτές οι οποίοι έχουν δείξει ευαισθησία για τα δικαιώματα του παιδιού και την τήρηση της σχετικής Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ. Επίσης, τα παιδιά θα αφήσουν στους βουλευτές μηνύματα και ζωγραφιές που θα αναφέρονται στα δικαιώματα του παιδιού, υπογραμμίζοντας την υποχρέωση που έχουν οι ενήλικες απέναντι σε όλα τα παιδιά και ειδικότερα σε εκείνα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Στην δεύτερη εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται ενόψει της Συνόδου του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη, μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου θα συναντηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, με θέμα τα προβλήματα του περιβάλλοντος. Στην συνάντηση αυτή, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Άννυ Ποδηματά και με εκπροσώπους της WWF και της Greenpeace.

Πηγή: Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (http://ddp.org.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: