Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Πρόσκληση για Συμμετοχή σε Διεθνές Επιστημονικό Σεμινάριο με Θέμα: «Νέοι και Κοινωνική Μεταβολή μετά την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου»



Η Διεθνής Κοινωνιολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νεολαίας και Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, τη Σύμπραξη για τη Νεολαία μεταξύ του Συμβουλίου της Ευρώπης & της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Ιταλική Κοινωνιολογική Εταιρεία και το Τμήμα Κοινωνιολογίας & Κοινωνικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Μιλάνου-Bicocca διοργανώνουν επιστημονικό σεμινάριο με θέμα «Νέοι και Κοινωνική Μεταβολή μετά την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου» (Young People and Social Change after the Fall of the Berlin Wall).

Το σεμινάριο, το οποίο θα διεξαχθεί στις 20 Νοεμβρίου 2009 στη Βουδαπέστη, θα εξετάσει την κατάσταση των νέων πριν και μετά το 1989, τις συνθήκες διαβίωσής τους, τους τρόπους με τους οποίους διαμόρφωσαν την ταυτότητα και τις (υπο) κουλτούρες τους, τον προσδιορισμό τους ως έμφυλα υποκείμενα, κτλ.

Ειδικότερα, το σεμινάριο θα επικεντρώσει σε τέσσερις βασικές θεματικές:

- Νεανικές Μεταβάσεις στην Μετα-κομμουνιστική Περίοδο.
- Ανισότητα και Αβεβαιότητα.
- Δυτική και Ανατολική, ή Σύγχρονη Νεολαία;
- Διασυνοριακή Συνεργασία στην Έρευνα, τις Πολιτικές και τις Πρακτικές για τη Νεολαία.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο εν λόγω σεμινάριο θα πρέπει να αποστείλουν την πρότασή τους (μεγέθους μίας σελίδας Α4) πριν τις 20 Αυγούστου στην επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου, σε μια από τις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

• Carles Feixa (feixa@geosoc.udl.cat)
• Siyka Kovacheva (skovacheva@mbox.contact.bg)
• Carmen Leccardi (carmen.leccardi@unimib.it)
• Herwig Reiter (hreiter@bigsss.uni-bremen.de)

Θα επιλεγούν πέντε παρουσιάσεις για κάθε θεματική, ενώ οι υπόλοιπες θα διανεμηθούν μεταξύ των συμμετεχόντων. Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές θα προσφέρουν δωρεάν διαμονή μιας ημέρας για τους ομιλητές του σεμιναρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο συνέδριο, μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω σύνδεση: http://www.coe.int/t/dg4/youth/Source/News&Calls/News/Call_4_papers.pdf

Πηγή: Council of Europe

Δεν υπάρχουν σχόλια: