Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Οι νικητές του Ευρωπαϊκού Βραβείου "Καρλομάγνος" για τη Νεολαία


Στο πολωνικό σχέδιο "Η Ευρώπη σε χρειάζεται" απονεμήθηκε, σήμερα στο Άαχεν, το πρώτο έπαθλο του Ευρωπαϊκού Βραβείου "Καρλομάγνος" για τη Νεολαία. Στο πλαίσιο εργαστηριών, που διοργανώνουν φοιτητές σε σχολεία, το σχέδιο αυτό χρησιμοποιεί μεθόδους άτυπης μάθησης για να βελτιώσει τη γνώση των μαθητών για την Ευρώπη. Το δεύτερο έπαθλο απονεμήθηκε στο "Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου του Αλμπί" (Γαλλία), ενώ το τρίτο στη "Διπλωματία Γαλότσας" (Γερμανία).

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Hans-Gert Pöttering, και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος του Διεθνούς Βραβείου "Καρλομάγνος", Michael Jansen, συμμετείχαν στην τελετή απονέμοντας το πρώτο έπαθλο.

Να σημειωθεί ότι το έπαθλο για το καλύτερο σχέδιο ήταν €5000, για το δεύτερο €3000, και για το τρίτο €2000. Επιπλέον, κατά τους επόμενους μήνες, οι τρεις νικητές θα προσκληθούν να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2008, ένα ελληνικό σχολείο είχε συμπεριληφθεί ανάμεσα στους νικητές.

Πηγή: European Parliament

Δεν υπάρχουν σχόλια: